עוברים ל-Micro Frontend?
הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון
המעבר ל Micro Frontend תופס תאוצה ויש לזה סיבה טובה. פירוק ה- Frontend לחלקים קטנים יותר שניתנים לניהול אפקטיבי הוא פשוט מהלך הגיוני. מדובר ברעיון דומה ל Microservices וחברות רבות מאמצות אותו, כל אחת מסיבותיה שלה. אבל מטרות שונות מביאות איתן גם אתגרים שונים ובתור חברה שליוותה לא מעט בתהליך המעבר ל Micro Frontend, רצינו לשתף בכמה טיפים שיעזרו לכם לנהל את התהליך טוב יותר.
סוגרים את האוברדרפט הטכנולוגי
הרבה פעמים, חברות רוצות לעבור ל Micro Frontend כדי לצמצם את החוב הטכנולוגי ולעדכן את הסטאק בלי לפגוע בלקוחות קיימים או להוריד את השאלטר על הביזנס למהלך תקופת העדכון. כולנו יודעים שטכנולוגיה מיושנת לא רק פוגעת במוצר אלא גם בשאיפות הגיוס של החברה. אחרי הכל, 70% מהמפתחים רוצים ללמוד טכנולוגיות חדשות. אבל כשלקוחות מסתמכים על המוצר הקיים, אין אפשרות להפסיק לפעול למשך תקופת השיפוצים. מה עושים? מפצלים ומעדכנים בהדרגה.
נשמע טוב? בהחלט, אבל קחו בחשבון את האתגר הבא: אימוץ טכנולוגיות חדשות דורש מהצוות להתעדכן בהתאם. זה אומר שתצטרכו לפחות מומחה אחד שמכיר היטב גם את הטכנולוגיה הקיימת וגם את זו החדשה ויכול לוודא שלכולם יש את הידע הדרוש כדי להמשיך לעבוד על הפרויקטים השונים. חשוב מאוד לתקשר את המהלך לצוות בצורה נכונה ולוודא שכולם מבינים את התהליך ותומכים בו. אתם לא רוצים שמפתחים ותיקים בצוות ירגישו שהם נדחקים החוצה, אלא להיפך, להעצים אותם ואת הידע המקצועי שלהם. אם תפעלו ותתכננו נכון, תוכלו לחסוך שעות תכנות שמצטברות לחודשי עבודה שלמים ויקרים, אבל תהליך לא מובנה יהיה מתיש, בזבזני וייצור חוסר אמון בתוצאה.
שינויים ארגוניים מובילים לשינויים טכנולוגיים
כשחברות צומחות, Micro Frontend הוא פתרון שעוזר לחלק את הסמכויות ותחומי האחריות בין צוותי הפיתוח. כל צוות מקבל חלק מהפאזל והכל מתחבר לתמונה שלמה שעובדת ביעילות. זה הרבה יותר נכון מלתת לכולם גישה בלתי מוגבלת לקוד ולקוות שכל אחד ידע לשמור על פוקוס וגבולות.
החלק המאתגר הוא לדעת איך לפצל את הארכיטקטורה. זה קצת כמו לבצע פעולה כירורגית בקוד ודרושה לכך יד מיומנת ומקצועית שכבר עשתה כמה "ניתוחים" כאלה בעבר עם חברות שונות. מומחה שמכיר את כל התרחישים והמכשולים בדרך יהיה נכס בתהליך.
חשוב לשמור על אחידות גם כשעוברים ל Micro Frontend וכן להציב גבולות ברורים, כי גם הקוד המפוצל לא יהיה הרמטי ויהיו זליגות בין צוות לצוות. האתגר כאן הוא למצוא את האיזון הנכון בין עצמאות והרמוניה.
הפתרון ל-Scale יציב
כשחברה רוצה לעשות Scale למוצר, שמירה על יציבות הופכת לצורך קריטי. אם כל חלק במוצר יכול להקריס את העסק כולו, תסמכו על חוק מרפי שזה אכן יקרה ועם הקוד יתמוטט גם המוניטין העסקי של החברה. היופי ב Micro Frontend הוא שהבעיות יכולות להשפיע רק על חלק ספציפי בקוד, מה שמאפשר לחברה להמשיך לפעול וגם לאתר ביעילות את המקור לבעיה.
גם במקרה הזה, חשוב לגבש אסטרטגיה לפיצול הקוד כדי לסנכרן בין החלקים השונים. בחירת ספריות נכונות, תקשור המהלך לצוות הפיתוח ותהליכי קבלת החלטות מבוססי ניסיון יעזרו לכם לעשות Scale בריא גם ברמת הצוות. אתם לא רוצים להגיע למצב של Micro Frontend Anarchy שבו כל אחד עושה משהו אחר לגמרי והתמונה הכוללת מתעוותת. צריך לנהל את תזמון שחרור הגרסאות בצורה שתמזער את התלות של חלקים זה בזה וגם לתמוך בגרסאות קודמות כדי שחלקים שלא התעדכנו ימשיכו לפעול בצורה חלקה.
מעבר ל Micro Frontend הוא לא רק תהליך טכני אלא אימוץ של קו מחשבה חדש. זאת דרך מעולה לרענן את הטכנולוגיה, לשמור את הצוות מעורב ויעיל ולהגדיל תפוקה. אבל חשוב לזכור שאין כאן קסמים וצריך לתכנן, לתקשר ולעבוד חכם. אם תצליחו בכך, תרוויחו לא רק עבודה יעילה יותר על הקוד אלא גם צוות מגובש שמתגבר על אתגרים ועוזר לחברה לצמוח.
רוצים לעבור ל Micro Frontend וצריכים ליווי של מומחה טכנולוגי מנוסה? דברו איתנו. המומחים של טיקל מצטרפים לצוות הקיים, מובילים תהליכים ועובדים hands-on על השלמת משימות.
דברו איתנו כדי להפוך את הניסיון שלנו לצמיחה הטכנולוגית שלכם.